Hjem

 

Set og sket

Johnnie

    Min historie

    Har jeg været

    Om mine rejser

    Dyk

    Om mine dyk

Jane

Andet

    Malthe

    Tarzan

    Elvis

    Link

    Gæstebog

 

Download: Fast, Fun, Awesome

 Thunderbird

Ishøj Liebach hjemmesiden


    

14. - 24. september 2011: Singapore.

            

Kun lidt over en måned efter mit sidste besøg i Singapore er jeg på vej tilbage dertil. Afrejseonsdag d. 14. september 2011 på samme rute som sidst, Finnair. Nem og hurtig check-in og security check og jeg er i transithallen. Singapore dollars bliver hentet i banken, og så står den på lidt aftensmad på O'Learys inden jeg går til gaten og sætter mig i flyet til Helsingfors. Begivenhedsløs flyvning, hvor der er god plads da midtersædet på min række er frit. Vi ankommer lidt før tid, og alligevel er der allerede gang i bordingen på flyet videre til Singapore. Også her har jeg heldet med mig, for sædet ved siden af forbliver tomt, da bordingen er fuldført. Vi kommer endda 5 min. tidligere fra gaten end tidsplanen skriver.

Klokken er knap 1torsdag d. 15. september 2011, da vi passerer Moskva, og maden er blevet uddelt og skraldet indsamlet, så nu er det tid til at læne mig tilbage og få noget søvn. Jeg sover indtil flyet begynder at ryste, pga. turbulens, da vi kommer ud over den bengalske bugt ca. 7 timer senere. Herefter er det ud og ind af søvnen de næste 1½ time for så at blive vækket for morgenmad (lidt spøjst for klokken er ca. 14 i ankomstlufthavnen Singapore). Maden er hurtigt spist, det er ikke en gourmetoplevelse, og så er det kun at vente på landingen. Også 5 min. tidligere ankomst og turen gennem lufthavnen til immigrationsskrankerne går hurtig, ligeledes paskontrollen. Lige som jeg kommer til bagagebåndet kommer min kuffert og så er det ud til en taxa. Denne gang er der ingen kø, så jeg kan straks sætte mig i bilen og blive kørt til hotellet. Også hotellet er det samme som sidst, Swissotel Merchant Court. Hurtig check-in på værelset, én klasse under standarden fra sidst, men lige som jeg ser det, er det mindre ting der adskiller (ingen iPod radio, mekanisk badevægt kontra elektronisk, anden kvalitet af badekåbe og kun ét besøg om dagen af rengøring). Nu skal jeg lige hvile ryggen på sengen uden at falde i søvn og så et bad, inden jeg går til 7-11 kiosken for at proviantere snacks og drikkevarer. Herefter går turen lidt rundt på Clarke Quay inden aftensmaden bliver indtaget på Brewerkz. Ser at der på en af tv-skærmene vises amerikansk football, så jeg vælger et bord så jeg kan følge med. God og lækker mad og gode øl, og efter et par timer går turen tilbage til hotellet for TV og sengen.

Fredag d. 16. september 2011 er arbejdsdag, for jeg skal klargøre det fremsendte udstyr op vores kontor i Singapore ca. 5 min. gang fra hotellet i en kontorbygning på 6 etage. Det er første gang jeg skal være der, så da jeg ankommer får jeg en rundvisning, som hurtigt er overstået, af min Singapore-kollega Colin, og derefter er det udpakning af mit udstyr. Lidt senere kommer min danske kollega Stephan (bosiddende herude) og vi får en snak om arbejdsgangen her på kontoret. Herefter kan jeg fortsætte mit arbejde med klargøring. Til frokost tager Colin mig med til en japansk restaurant i Funan centeret lige ved siden af kontoret. Efter frokost fortsætter jeg hvor jeg slap, og snart efter har jeg brug for hjælp fra firmaet hjemme, da noget er gået galt under opsætningen. Jeg får input og mails og prøver forslagene af over flere omgange, og slutter af ved 18/19-tiden uden at have fået liv i udstyret. Colin og Stephan er gået for omkring en time siden, men jeg er blevet udstyret med nøgle og kode, så jeg kan selv slukke og lukke. Tilbage på hotellet hviler jeg lidt inden det er tid til mad igen. Jeg har en ide om at vælge en anden restaurant med mikrobryggeri på Clarke Quay, men da jeg gerne vil have et bord indenfor og ikke ønsker at sidde og spise ved baren, kan de ikke tilbyde noget, så jeg må søge andet. Valget falder på japanske Tomo Izakaya hvor jeg også var sidst, og får en fin sushi-middag. Efter maden slentrer jeg lidt rundt på Clarke Quay inden jeg sætter mig på TCC for kaffe og dessert. Lidt før midnat returnerer jeg til hotellet, hvor jeg får tændt for en film på Tv'et som jeg ser til ende inden jeg lægger mig til at sove.

Selv om jeg sov sent, vågner jeg lørdag d. 17. september 2011 allerede ved 7 tiden. Ligger dog og blunder lidt videre inden jeg efter badet går op til morgenmad. Her sidder jeg ca. 1½ time, jeg skal jo ikke nå noget i dag, inden jeg returnerer til værelset for at ligge med min bog for at hvile inden turen går ud i byen. En tur med metroen op til midt på Orchard Road til den store boghandel der, men den er blevet lukket, øv. Går derfra tilbage gennem de mange malls tilbage til hotellet hvor jeg har en ide om tur på løbebåndet inden aftensmaden, som jeg vil indtage på HRC Sentosa. Jeg når løbeturen og lidt vægttræning inden jeg sveder af foran Tv'et inden bad og omklædning. Af sted det går, med metro og monorail og hen til restauranten, hvor jeg i løbet af eftermiddagen prøvede at bestille bord, men fik at vide at det ikke var nødvendigt. Alligevel forsøges jeg sat til spisning ved baren, hvilket jeg takke nej til, ligeledes ved de lave borde rundt om baren. Jeg måtte så forvente nogen ventetid, men kunne sætte mig i baren imens. Dette gør jeg så, og bestiller en øl, men inden den serveres bliver jeg afhentet for nu er mit bord klar. Op ved siden af scenen bliver jeg sat, fint nok, for så kan jeg se den senere live-optræden. Jeg bestiller (som jeg har lært) først forretten og beholder menukortet for senere, når det passer mig, at bestille hovedretten. Kl. 21:30 går bandet på, Energy (de samme som sidst jeg var her), og det er udmærket musik hvor de også tager imod bestilling af sange og/eller kunstnere. Jeg nyder aftenen, laver slow food ud af det, og musikken til midnatstid. Nu går jeg hen til monorail'en for at komme fra øen, men der er fuldstændig lukket. Så jeg må forhøre mig om, hvordan jeg kommer herfra. Jeg bliver guidet ned til taxaholdepladsen, hvor der er mange biler til rådighed, og flere kommer til, og selv om der er en længere kø, går det nemt og hurtigt inden jeg sidder i bilen og er på vej til hotellet. Nu er det så bare at komme op og i seng.

Jeg vågner allerede ved 7-tiden og ligger og halvdøser til Tv'et en times tid, inden bad og morgenmad søndag d. 18. september 2011. Jeg har intet as skulle nå, så jeg kan tage det med ro og går hen tilFunan Centeret for at finde nogle ting jeg skal bruge på kurset. herefter tilbage på hotellet, hvor jeg lægger mig ved poolen og læser, lytter til musik og blunder og ind i mellem tager en dukkert, indtil jeg ved 18-tiden går tilbage til værelset for et bad og omklædning, da jeg er inviteret ud og spise af Joseph. Han ankommer 19:30 og har sin kone Susan med og på vej til restauranten hvor vi skal spise bliver datteren Jane samlet op. Joseph er gået efter en japansk restaurant og bringer os alle tilTao's, som så viser sig at være taiwanesisk. Ikke at det gør maden ringere, den var lækker. Vi får en 5 retters menu, osteappetizer, salat, suppe, fisk og dessert og juice og grøn the til. Hyggesnak over bordet primært med Joseph, Susan siger ikke så meget, og datteren sad med næsen i mobiltelefonen det meste af tiden. Efter middagen bliver mor og datter kørt hjem, og undervejs til mit hotel kører vi ind til en frugtforretning /restaurant for en kokosnød-drink. Kl. 22 er jeg tilbage på hotellet og læser og ser TV indtil sengetid.

Endnu en dag hvor jeg primært skal gøre klar til kurset i morgen, mandag d. 19. september 2011. Jeg er på kontoret lidt over 8, men ikke som den første. Den første opgave er at få liv i systemet jeg arbejdede længe på i fredags, for min udviklingsafdeling har fundet løsningen. det viser sig også at virke, og jeg kan fortsætte testen inden jeg pakker dette system sammen så det ikke står lige for for kursisterne i morgen. Jeg er bange for at de vil hænge på det og ikke interessere sig for det lidt ældre system (2-3 år gammelt) hvor vi starter kurset. Midt på formiddagen kommer der besøg af en af vores samarbejdspartnere, som skal vise noget udstyr der kan /vil blive anvendt på de nye systemer til styring af datatraffik. Jeg er inviteret med til denne præsentation der varer frem til frokost, hvorefter Stephan inviterer på frokost på Indo-China restauranten lidt længere henne ad floden. Efter frokostsætter jeg systemet for de første dages træning op og tester, uden at gå på en satellit, for at se at det virker. Jeg slutter af med at gøre kursuslokalet klar til kursus, med borde, projektor o.l. inden jeg returnerer til hotellet ved 17-tiden. Et kort hvil inden turen går ned i fitnesscenteret for en løbetur og lidt vægttræning inden aftensmaden. Dog inden der er afgang dertil, er der nedkøling og bad. Igen til aften går jeg tilBrewerkz, da der her vises NFL football på storskærm, og selv om det kun er et par dage siden, trækker både NFL, øl og maden. Jeg er dog mindre sulten end jeg tror, så allerede efter forretten er jeg næsten fyldt op, men vælger alligevel deres mindste pizza, bare for at være sikker på jeg ikke vågner midt på natten med en brølende mave. Jeg kan dog ikke klare den hele, det bliver for meget. Da kampen er færdig ved 23-tiden returnerer jeg til hotellet og hopper i seng, så jeg kan være frisk til kursusstart.

Lidt tidligere op til morgen så jeg kan komme over på kontoret tirsdag d. 20. september 2011 i god tid. I dag er jeg den første der ankommer og kan få de sidste ting på plads til kurset. Fra 8:45 begynder kursisterne at ankomme, og kl. 9 er der 6 personer (kursuskalenderen siger at 8 mand er tilmeldt) så jeg venter ca. 15 minutter, inden jeg går i gang. Af de 6 deltagere ankommet er 5 lokale her fra Singapore og en er fløjet ind fra Australien. Lidt utilfredsstillende at holdet ikke er komplet, for jeg ved at der er flere på venteliste, og personen fra gårsdagens præsentation spurgte også om mulighed for at deltage. Til frokost skal jeg prøve at køre et nyt koncept, da vi ikke kan bestille take-away som plejer at være normen hernede. Så de andre instruktører udbetaler frokostpenge til deltagerne (som så skal afregne ved kursusafslutningen) og vi går så til det nærmeste shopping-center hvor der er masser af små spisesteder. Her slipper jeg dem løs og klarer frokost til mig selv, som jeg tager med tilbage til kontoret. Det er blevet et frygteligt regnvejr da jeg skal gå tilbage, og jeg bliver godt og grundigt gennemblødt selv om afstanden mellem centeret og kontoret kun er et par hundrede meter. Efter frokost kommer endnu en deltager til kurset. Han har netop opdaget at han skulle på kursus i dag, og i løbet af eftermiddagen finder jeg ud af hvem og hvorfra den sidste deltager kommer. Jeg har så tænkt mig at ringe til deres kontor i morgen for at høre hvorfor han ikke er ankommet. Kl. 16 har jeg nået dagens program og kan sende folkene hjem. Jeg selv kommer først af sted ved 17:30 tiden efter en snak med Stephan og den gæst han får besøg af. Det regner stadigt da jeg går til hotellet, så min drøm om at lægge mig ved poolen, og få en lur, er ikke sagen, så det bliver på sengen på værelset. Ved 20-tiden er der afgang til aftensmad, og jeg har udset mig et andet mikrobryggeri på Clarke Quay,The Pump Room, kort vej fra hotellet. Der er plads indendørs og live musik (måske en kende for højt for mig) og jeg får ganske fin mad og noget godt øl. 2½ time senere får jeg betalt regningen og efter en kort tur rundt i gaderne, hvor Lotus /Renault har udstillet en racerbil for det kommende Formula 1 race (afvikles på søndag), returnerer jeg til hotellet.

Kurset fortsætter onsdag d. 21. september 2011 og igen er jeg på kontoret ved 8-tiden, for lige at gøre klar med opvask og kaffebrygning. Jeg er eneste mand fra firmaet på kontoret, da både Stephan og Colin er ude. Kl. 9 er kursisterne klar og vi kan fortsætte lektionerne frem til frokost. Igen går turen til Funan shopping-centeret for frokosten, som jeg spiser sammen med australske Jon. Efter frokost er der endnu lektioner for det ene system der er på programmet. Det fortsætter frem til ved 16-tiden hvor deltagerne bliver sluppet fri. Jeg selv fortsætter til hen ad 18-tiden, for jeg skal have et system pakket væk og et andet gjort klart. Fra kontoret går jeg hen på Starbucks for en fyraftenskaffe og et stykke cheesecake og en blød stol i ryggen. ½ time senere går jeg hen på hotellet. ved 20-tiden er det tid for aftensmad, og her har jeg ikke rigtig besluttet hvad det skal være, men det bliver i omegnen af hotellet. Jeg går lidt rundt for at blive inspireret, og ender ovre på Clarke QuayMuchos Mexican restaurant til en udmærket middag og noget godt rødvin. Lidt før kl. 23 er jeg tilbage på hotellet og er klar til sengetid.

Det er nu blevet torsdag d. 22. september 2011 og det er sidste undervisningsdag i denne uge. Kursusdagen er på det seneste system, hvor vi (min svenske kollega Tom og jeg) kørte premiere kurset for 2 uger siden i Aalborg. Der er naturligvis stor interesse og stor spørgelyst, og jeg svarer så godt jeg nu kan med den viden jeg har nået at skrabe til mig. Naturligvis ønsker de sig mere end jeg kan levere, men sådan er det. Kl. 16 har jeg ikke mere på programmet og kan, efter de har udfyldt evaluerings-spørgeskemaet forære dem en firma-poloshirt som anerkendelse for deltagelsen. En let oprydning i lokalet inden jeg går tilbage til hotellet. Her falder jeg om på sengen og er "væk" ½-times tid. Ser lidt TV (VM-rugby) og klæder om til aftensmad. Jeg har besluttet at spise italiensk, og fik en god mad og service påBorgata sidst jeg var herude, så der går jeg over igen. Igen er der fin service, rigtig god mad og fantastisk rødvin, så kan aftenen ikke blive bedre. Da jeg ikke har noget starttidspunkt for morgendagens arbejde, kan jeg trække oplevelsen ud, men er på hotellet igen inden midnat.

Jeg skal over på kontoret og klare den sidste oprydning og pakning af udstyr fredag d. 23. september 2011. Noget skal blive, andet er lånt af en partner herude og atter noget skal til Danmark. Sidder længere end de sidste dage og nyder morgenmaden på hotellet inden jeg går over på kontoret. Her er Colin i dag, og ham får jeg lidt assistance af med noget af forsendelsen. Men der er ret hurtigt pakket sammen og gjort i orden, så resten af formiddagen passer jeg mit support-job på pc'en. Colin og jeg går ud og spiser frokost sammen og derefter går jeg tilbage til hotellet og slapper af og pakker. Der bliver lidt tid ved og i poolen inden jeg ved 17-tiden returnerer til værelset for at bade, pakke og klæde om til turen hjem. Kl. 18 træder jeg ind i loungen for at checke ud og nyde et glas vin eller to inden jeg tager en taxa til lufthavnen. Det kan mærkes at der er flere blokerede gader og veje pga. Singapores Formel 1 nat-racet, så ud over omvejen tager det også tid, men jeg kan foretage mit check-in til flyrejsen ved 20-tiden. Sikkerheds- og paskontrol går som vanligt hurtigt, og her i transithallen vil jeg finde en restaurant for aftensmaden. Jeg har kig på en sushi-restaurant som befinder sig i Terminal 2, og jeg står i Terminal 1, så jeg tager Sky-train derover. Jeg finder restauranten, men er ret skuffet over udvalget. Spiser dog alligevel. Derefter er det tilbage til Terminal 1 og en rundtur i forretningerne inden jeg går mod gaten. Her bliver åbnet efter få minutters ventetid, og efter endnu et sikkerhedscheck kan jeg sætte mig til at vente indtil vi kan borde flyet. Det sker ca. ½ time senere. Jeg finder min plads godt nede i flyet, ved vinduet, og kan så sidde med krydsede fingre for at jeg får de to sæder for mig selv. Der bliver meldt "bording complete" og der er ikke kommet en nabo, så heldet er med mig. Med få minutters forsinkelse bliver vi skubbet ud af gaten og hjemturen kan begynde. Jeg venter tålmodigt på at vi kommer i luften og der bliver serveret mad, samt affaldet bliver indsamlet, så jeg kan læne sædet tilbage og sætte mig til at sove. Jeg er dog ikke så heldig med søvn på denne tur, for jeg vågner flere gange. Jeg får lyttet til noget musik og læst lidt i min bog, så tiden går.

Og da vi er i nærheden af Moskva, nu lørdag d. 24. september 2011, er det blevet tid til at lyses tændes for morgenmaden skal serveres. Som tidligere nævnt, er der ikke mange kokkehuer til kokken, det er kun noget der skal overstås (en omelet, et lille bæger yoghurt, en kedelig hvid bolle med smør, kaffe og juice). Og det bliver det hurtigt, affaldet bliver indsamlet og der er nu ca. 1 time til ankomst. Vi lander lidt før tid, og kommer hurtigt ud af flyet. Der er en længere gåtur fra gaten og til sikkerhedskontrollen hvor der er lang kø og derefter paskontrol, hvor der næsten er tomt, og jeg kan nu finde vej til min afgangsgate for den sidste strækning fra Helsingfors til København. Jeg finder også en café hvor jeg kan få en kop kaffe og noget mere spiselig morgenmad. Tilbage til gaten og efter 5 minutters ventetid bliver vi sluppet ind i flyet. Igen er jeg heldig, for igen er der en tom plads ved siden af, så jeg kan brede mig. 1½ times flyvning, hvor jeg igen får en lur, og vi ankommer til Kastrup. Tværs gennem transithallen til udgangen og ned til bagagebåndene hvor skiltene melder om 14 minutter til bagagen kommer. Så lang tid går der heldigvis ikke, min kuffert er blandt de første der kommer, så fat i den og ud til en taxa og så hjem, jeg har jo fødselsdag.

Tilbage til mine rejser










December 16, 2017 :: Top